Krmivo pro morčata

Správná péče o morčata zahrnuje také kvalitní krmivo. S krmivem značky Grunhopper se budou Vaše morčata mít jako v bavlnce.

Proč Grunhopper?

Vysoce kvalitní krmivo Grunhopper je ideální pro všechna morčata, neboť obsahuje komplex bylin smíchaný s travinami, květem ibišku a arónií. Krmivo pochází z rostlin pěstovaných v Jižní Americe a je bohatým zdrojem vitamínu C, který podpoří správné fungování imunitního systému Vašeho morčete. Pro lepší chuť jsou do krmiva přimíchané i kukuřičné slupky a slunečnicová semínka. Díky vyváženému složení této směsi, bude srst Vašeho morčete krásně hladká.

 

Podrobné složení

Grunhopper obsahuje směs 26 bylin. Mezi tyto byliny patří daktyl, kostřava luční, kostřava červená, kostřava ovčí, kostřava vlnatá, jetel červený, jitrocel kopinatý, jitrocel luční, vikev luční, modřinka luční, jetel švédský, řebříček obecný, kmín, kerblík luční, svízel pravý, pálka velká, modrásek roční, sveřep bezbranný, timotej, kanár rákosový, náprstník, pštros červený, šalvěj luční, divoká mrkev a v neposlední řadě také jetel bílý. Dále směs obsahuje bobule arónie, které jsou zdrojem vitamínu C. Pro lepší chuť a také jako zdroj esenciálních omega-6 a omega 3-mastných kyselin jsou do krmiva vmíchaná slunečnicová semínka, lněná semínka a kukuřičné slupky. Benefitem celého krmiva jsou i větší kusy, kdy si morče může dopřát bohatou chuť celé směsi. Krmná směs Grunhopper vyvažuje dokonale stravu založenou na seně a čerstvé zelené zelenině.

Doporučené dávkování

Není radno morče překrmovat. 40 gramů směsi by na na standardní hmotnost morčete (1 kilogram) by mělo být optimální krmnou dávkou.

Vhodné doplnění krmné směsi

Aby morče dobře prospívalo, můžete směs doplnit o pampelišky či kopřivy. Také je vhodné podávat morčeti zeleninu (paprika, petržel, mrkev, čekanka, kapusta) a ovoce (jablko, hrozny, jahody, meloun, mandarinka).